Investerare

Pressmeddelanden

Regulatorisk

Erik Jonuks ny vd för Agtira AB

Erik Jonuks har utsetts till ny vd för Agtira AB. Han är i dag vd på Ekobot, ett bolag som han även har varit med och introducerat på Nasdaq First North. Erik har en bakgrund som agronom men har under större delen av sitt yrkesliv arbetat med affärsutveckling i tillväxtbolag samt ägt och drivit ett flertal bolag i olika branscher.

Regulatorisk

Kvartalsrapport 1 • 2023

Sammanfattning av första kvartalet (2023-01-01–2023-03-31) • Koncernens omsättning uppgick till 11 311 KSEK (6 947 KSEK) för årets första kvartal. • Rörelseresultatet uppgick till -7 217 KSEK (-4 672 KSEK) för årets första kvartal. • Resultat per aktie uppgick till -0,48 (0,09) för årets första kvartal. Agtiras senaste anläggning i Östersund har blivit en succé och levererar en gurkskörd per planta som ligger 22 procent över de äldre växthusen, tack vare den senaste odlingstekniken.

Regulatorisk

Agtira säkrar lånefinansiering för 2023

Som ett led i Agtiras expansion har bolaget kommit överens med ägare och vissa av Agtiras styrelseledamöter om ett lån på 14,25 MSEK, som garanterar finansieringen för 2023.

Regulatorisk

Agtira tar gurkorder i Boden värd upp till 285 miljoner

Food tech-bolaget Agtira har tecknat ett avtal med livsmedelskoncernen Greenfood om en ny anläggning i Boden. Avtalet är värt upp till 285 miljoner kronor. – Avtalet visar det unika i vår affärsmodell. När vi sålt 100 procent av produktionen under 10 års tid kan vi fortsätta fokusera på det vi är bäst på, att utveckla och drifta anläggningarna. Affären gör också att vi blir en av de största aktörerna i Sverige på gurkmarknaden, säger Pontus Lamberg, chief operating officer på Agtira.

Regulatorisk

Agtira tar gurkorder i Boden värd upp till 285 miljoner

Food tech-bolaget Agtira har tecknat ett avtal med livsmedelskoncernen Greenfood om en ny anläggning i Boden. Avtalet är värt upp till 285 miljoner kronor. – Avtalet visar det unika i vår affärsmodell. När vi sålt 100 procent av produktionen under 10 års tid kan vi fortsätta fokusera på det vi är bäst på, att utveckla och drifta anläggningarna. Affären gör också att vi blir en av de största aktörerna i Sverige på gurkmarknaden, säger Pontus Lamberg, chief operating officer på Agtira.

Mattias Gemborg antar ny strategisk roll i Agtira

Tidigare VD:n fortsätter i ny roll – får ansvar för strategi och Investor relations.

Regulatorisk

Bokslutskommuniké 2022

Sammanfattning av fjärde kvartalet (2022-10-01–2022-12-31). Koncernens omsättning uppgick till 8 308 KSEK (5 235 KSEK) under årets fjärde kvartal. Rörelseresultatet uppgick till -9 158 KSEK (-3 938 KSEK) för årets fjärde kvartal. Resultat per aktie uppgick till -0,64 (-0,30) för årets fjärde kvartal. Sammanfattning av helåret (2022-01-01–2022-12-31). Nettoomsättningen för helåret 2022 uppgick till 25 545 KSEK (14 303 KSEK). Rörelseresultatet för helåret 2022 uppgick till -29 160 KSEK (-18 358 KSEK). Resultat per aktie för år 2022 uppgick till -1,60 (-1,83).

”En glädjens dag” när Agtira gjorde premiär på Nasdaq

Exakt klockan 9.00 på måndagsmorgonen ringde de i klockan, sex företrädare för Agtira. Därmed är bolaget numera är listat på Nasdaq-börsen. ”Det här är en glädjens dag för Agtira! Äntligen är vi här!”, kommenterade t f vd Christer Edblad.

Regulatorisk

Agtira AB har erhållit slutligt godkännande för notering på Nasdaq First North Growth Market

Agtira AB (”Agtira” eller ”Bolaget”) kan idag meddela att Bolaget erhållit slutligt godkännande om notering på Nasdaq First North Growth Market (”First North”). Första dag för handel på Nasdaq First North Growth Market är den 30 januari 2023 och sista dag för handel på Nordic Growth Market NGM AB (”NGM”) är den 27 januari 2023.

Regulatorisk

Agtira AB har fått klartecken för avnotering på NMG Nordic SME

Agtira har erhållit beslut om avnotering av dess aktier från NGM Nordic SME villkorat av att listbytet till Nasdaq First North Growth Market slutgiltigt godkänns och offentliggör idag Bolagsbeskrivning.

Agtira byter till Nasdaq FNGM den 30 januari

Nu står det klart att food tech-företaget Agtira byter handelsplats till Nasdaq First North Growth Market den 30 januari. Genom bytet räknar Agtira med att kunna öka och förenkla tillgången till institutionellt kapital. Detta är viktigt, eftersom det finns ett mycket stort intresse för bolaget och man ser stora möjligheter till en stark och accelererad tillväxt.

Regulatorisk

Agtira tar hem order på över 100 miljoner när Greenfood köper all produktion från växthuset i Härnösand

Food tech-företaget Agtira har tecknat ett avtal med livsmedelskoncernen Greenfood som innebär att Greenfood köper hela produktionen av gurkor från Agtiras hållbara anläggning i Härnösand. Avtalet, som löper över tre år, beräknas vara värt över 100 miljoner kronor för Agtira.

Agtiras världsunika växthus i Östersund invigt

Nu är Sveriges mest innovativa och spännande växthus invigt. Strax intill ICA Maxi i Östersund odlas numera både gurkor och tomater som säljs i grönsaksdisken direkt efter skörden. Senare i år kommer även lax att odlas i samma växthus, vilket gör anläggningen unik i världen.

Regulatorisk

Agtira erhåller villkorat godkännande för listbyte till Nasdaq First North Growth Market

Agtira AB (”Agtira” eller “Bolaget”) har den 10 januari erhållit villkorat godkännande för upptagande till handel på Nasdaq First North Growth Market (”Nasdaq First North”). Listbytet bedöms kunna genomföras i slutet av januari 2023.

Regulatorisk

Markavtal tar Agtira ett stort steg närmare Umeå

Food tech-bolaget Agtira har tecknat ett markanvisningsavtal med Umeå kommun om en industritomt på Östra Ersboda. Här planerar Agtira att bygga en av sina unika anläggningar för inomhusodling av grönsaker för den lokala marknaden. 

Regulatorisk

Mattias Gemborg återvänder inte som VD för Agtira AB efter innevarande föräldraledighet

Food tech-företaget Agtira AB föräldralediga VD Mattias Gemborg har meddelat att han inte avser att återvända som VD för företaget efter avslutad föräldraledighet. En process för att rekrytera ny VD kommer att initieras.

Nu växer det gurka och tomater i Agtiras nya växthus alldeles intill ICA Maxi i Östersund

Food tech-företaget Agtiras etableringståg över Sverige fortsätter. I våras var det ICA Maxi Sundsvall som fick ett växthus inne i butiken och för någon vecka sedan kom de första gurkorna på plats inne i ICA Maxi-butiken i Skellefteå. Sedan den här helgen växer både gurka och tomater i växthuset intill ICA Maxi i Östersund, i väntan på att laxar ska göra den världsunika odlingen komplett!

Regulatorisk

Kommuniké från extra bolagsstämma den 14 december 2022 i Agtira AB (Publ.)

Idag, den 14 december 2022, hölls extra bolagsstämma i Agtira AB (publ) i bolagets lokaler på Verkstadsvägen 19 i Härnösand.

Regulatorisk

Åkes ICA-butik använder ”entrétornet” för att odla gurkor

Många stormarknader i Sverige har ett ”torn” vid entrén, som oftast inte har någon annan funktion än att berätta affärens namn och visa kunderna var ingången finns. Men Åke Persson, handlare på ICA Maxi Skellefteå, tänker annorlunda. Han använder ”tornet” för att odla gurkor till affärens kunder. På fredagen blev den första planteringen klar.

Regulatorisk

Agtira tecknar avsiktsförklaring med Minnesund Näringspark om etablering på den norska grönsaksmarknaden

Food tech-företaget Agtira AB är på väg mot ett viktigt avtal på den norska marknaden. Det är Agtira och Minnesund Näringspark AS som nu har tecknat en avsiktsförklaring, som innebär att Agtira ska bygga och drifta ett av sina växthussystem i Minnesund, några mil nordost om Oslo. ”Det här är ännu ett viktigt steg för Agtira. Vi har nu en tänkt placering för växthuset och en kund som är villig att bära kostnaderna för investeringen”, kommenterar Christer Edblad, t f vd på Agtira.