Investerare

Investera i Agtira

Med avancerad teknik och världsledande kompetens driver Agtiras klimatsmarta odlingssystem den livsmedelsrevolution som bara börjat. En investering i Agtira är en investering i framtiden och den pågående omställningen mot hållbar global livsmedelsproduktion.

Agtira är ett foodtech-bolag i stark expansion. Med en rad anläggningar i drift, avtal på ytterligare och en stark efterfrågan, finns alla möjligheter till en mycket god utveckling. Agtira ger kunder möjlighet till större kostnads- och priskontroll, hög kvalitet, reducerat eller inget svinn och större säljvolym. Dessutom vittnar kunderna om att deras varumärke och hållbarhetsprofil stärks på marknaden.

Farming as a Service

Agtiras affärsmodell Farming as a Service, FaaS, innebär att vi bygger och driftar en skräddarsydd anläggning för de grönsaker som kunden vill ha. Kunden köper hela sitt behov till fastställda priser under en längre period, ofta 10-15 år. Målet är att 100% av produktionen ska vara såld på förhand till en förutbestämd vinstmarginal. Affärsmodellen tillsammans med finanseringsmodellen möjliggör snabb expansion och uppskalning.

Kapar transporter
Genom att odla i eller i anslutning till matbutiker där konsumenten finns, kapar vi behovet av fossildrivna transporter.
Minskar matsvinn
Genom att skörda grönsakerna och placera dem på hyllan samma dag ökar vi hållbarheten på grönsakerna, vilket minskar matsvinnet.
Låg vattenförbrukning
I Agtiras slutna cirkulerande system minskar vattenförbrukningen med upp till 95% jämfört med en genomsnittlig importerad gurka.

Våra anläggningar

Här finns bilder och lite fakta kring våra växthusanläggningar.

Härnösand

Kund: Greenfood
Invigdes: januari 2017
Yta: 11 000 m²
Produkter
Gurka: 1 600 ton
Fisk: Atlantlax

Östersund

Kund: ICA Maxi Östersund
Invigdes: januari 2023
Yta: 1 200 m²
Produkter
Gurka: 85 ton
Tomat: 11 ton (körsbär och plommon)
Örter: 40 000 krukor (koriander och basilika)