Investerare

Pressmeddelanden

Agtiras nya VD: ”Vi bidrar till att göra Sverige självförsörjande – tillsammans med våra kunder”

Idag tillträder Erik Jonuks som VD för Agtira. Han tar över ett bolag i stark expansion och är redo att ta Agtiras erbjudande om härodlad mat till nästa nivå. – Idag importerar Sverige 51 procent av all gurka, ett tydligt mål för Agtira är att göra landet helt självförsörjande på gurka. Och vi gör det tillsammans med våra kunder, säger han.

Agtira får patent på egenutvecklad näringslösning

Agtira har fått beskedet att ytterligare ett patent har godkänts av Patent- och registreringsverket. Företagets egenutvecklade näringslösning har godkänts i Sverige, patentet är giltigt till år 2042.

Erik Jonuks ny vd för Agtira AB – första dag 11/9

Erik Jonuks har enligt tidigare kommunikation utsetts till ny vd för Agtira AB. Hans första dag i rollen är nu fastställd till den 11/9.

Erik Jonuks ny vd för Agtira AB – första dag 11/9

Erik Jonuks har enligt tidigare kommunikation utsetts till ny vd för Agtira AB. Hans första dag i rollen är nu fastställd till den 11/9. ”Jag ser mycket fram emot att påbörja mitt arbete som VD. Bolaget har på kort tid levererat övertygande marknadsframgångar, vilket tydligt bekräftar att vi besitter en stark teknologi och ett mycket […]

Positivt bygglov för Agtira i Haninge

Food tech-bolaget Agtira har fått bygglov för sitt växthus bredvid ICA Maxi i Haninge, och därmed kan uppförandet av Agtiras första anläggning i Stockholmsområdet påbörjas. – Att etablera sig i anslutning till Sveriges största livsmedelsbutik är en milstolpe för Agtira, och vi är glada att nu kunna starta bygget, säger Pontus Lamberg, kommersiell chef på Agtira.

Mattias Gemborg antar ny strategisk roll i Agtira

Tidigare VD:n fortsätter i ny roll – får ansvar för strategi och Investor relations.

”En glädjens dag” när Agtira gjorde premiär på Nasdaq

Exakt klockan 9.00 på måndagsmorgonen ringde de i klockan, sex företrädare för Agtira. Därmed är bolaget numera är listat på Nasdaq-börsen. ”Det här är en glädjens dag för Agtira! Äntligen är vi här!”, kommenterade t f vd Christer Edblad.

Agtira byter till Nasdaq FNGM den 30 januari

Nu står det klart att food tech-företaget Agtira byter handelsplats till Nasdaq First North Growth Market den 30 januari. Genom bytet räknar Agtira med att kunna öka och förenkla tillgången till institutionellt kapital. Detta är viktigt, eftersom det finns ett mycket stort intresse för bolaget och man ser stora möjligheter till en stark och accelererad tillväxt.

Agtiras världsunika växthus i Östersund invigt

Nu är Sveriges mest innovativa och spännande växthus invigt. Strax intill ICA Maxi i Östersund odlas numera både gurkor och tomater som säljs i grönsaksdisken direkt efter skörden. Senare i år kommer även lax att odlas i samma växthus, vilket gör anläggningen unik i världen.

Nu växer det gurka och tomater i Agtiras nya växthus alldeles intill ICA Maxi i Östersund

Food tech-företaget Agtiras etableringståg över Sverige fortsätter. I våras var det ICA Maxi Sundsvall som fick ett växthus inne i butiken och för någon vecka sedan kom de första gurkorna på plats inne i ICA Maxi-butiken i Skellefteå. Sedan den här helgen växer både gurka och tomater i växthuset intill ICA Maxi i Östersund, i väntan på att laxar ska göra den världsunika odlingen komplett!

Sveriges landshövdingar kommer till Agtira den 29 augusti för att lära sig om hållbar livsmedelsförsörjning

Den gröna revolutionen står i fokus när Sveriges alla landshövdingar kommer på besök till Västernorrland för att bland annat lära sig om ”hållbar livsmedelsförsörjning”. Då väljer de att besöka food tech-företaget Agtira i Härnösand. ”Det är mycket hedrande för oss. Det bekräftar att Agtira står för något nytt och viktigt, som kommer att förändra den svenska livsmedelsindustrin”, säger Christer Edblad, t f vd på Agtira.

Agtira medverkar på Småbolagsdagarna

Foodtech-företaget Agtira i Härnösand är ett av de företag som kommer att medverka med en presentation på Småbolagsdagarna 2022 som genomförs i Stockholm den 13–15 juni.

Agtira AB (publ) levererar Agtira Complete till Maxi ICA Stormarknad Östersund – uppskattat ordervärde cirka 38 MSEK

Agtira AB (publ), som är ett svenskt världsledande forsknings- och utvecklingsföretag inom foodtechsektorn och akvaponi (kretsloppsodling), har signerat ett avtal om att leverera Agtira Complete till ICA Fastigheter AB och Maxi ICA Stormarknad Östersund. Agtira Complete-anläggningen, som blir på cirka 1 200 kvadratmeter, blir därmed en av världens största och första som i denna omfattning samproducerar grönsaker och lax i urban miljö. Det uppskattade ordervärdet för Agtira är cirka 38 miljoner kronor under förutsättning att anläggningen levererar enligt avtal. Avtalsperioden mellan partnerna är på 15 år.

Agtira (publ) förstärker organisationen – anställer Jasmine Minell som byggprojektledare

Agtira AB (publ), som är ett svenskt världsledande forsknings- och utvecklingsföretag inom foodtechsektorn och akvaponi (kretsloppsodling), förstärker nu organisationen och anställer civilingenjören Jasmine Minell som byggprojektledare.

Agtira (publ) nominerat i Dagligvarugalan 2021 i klassen “Årets Hållbarhetsalternativ”

Agtira AB (publ), som är ett svenskt världsledande forsknings- och utvecklingsföretag inom foodtechsektorn och akvaponi (kretsloppsodling), har nominerats i Dagligvarugalan 2021, som arrangeras av tidningen Fri Köpenskap, i klassen “Årets Hållbarhetsalternativ”.

Den första atlantlaxen framgångsrikt kläckt i Peckas akvaponiska system

Efter ett innovativt utvecklingsarbete har Peckas Naturodlingar nu kläckt den första atlantlaxen (Salmo Salar), i ett smart akvaponiskt odlingssystem. Bolaget har nyligen även skördat jordgubbar, basilika och koriander i systemet och fått bekräftat att de växer bra i en akvaponisk miljö.

Förstudien avseende Peckas Compact till ICA MAXI Östersund är nu färdig och projektet går in i nästa fas.

Förstudien tillsammans med ICA MAXI Östersund är nu genomförd. Resultaten visar att en etablering av en Peckas Compact i anslutning till butiken är möjlig att genomföra med ett antal modifikationer på grundutförandet avseende storlek och design.

Peckas Naturodlingar deltar på Investerarjakten Live den 8 december

Peckas Naturodlingar kommer att delta i det livesända eventet Investerarjakten Live den 8 december. Bolagets vd Mattias Gemborg kommer att presentera bolagets omställning till att bli en fullskalig systemleverantör, den pågående emissionen samt planerna framåt. Presentationen inleds kl 15.45 och kommer att sändas i Direkt Studios Youtube-kanal, i Facebook-gruppen Aktier samt på Investerarbrevet.se.

Rättelse: Peckas Naturodlingar senarelägger årsstämman 2020

inrikes tidningar och Dagens Nyheter samt på hemsidan den 4 juni.” Rätt datum skall vara 4 maj, vilket har justerats i pressmeddelande.

Årsredovisning 2019

Årsredovisning med tillhörande revisionsberättelse för Peckas Naturodlingar AB (publ) finns i sin helhet i bifogad fil samt på bolagets hemsida från och med den 06 april 2020. Härnösand den 06 april 2020