Torleif Andersson

Fiskhusansvarig

Med hela 35 års erfarenhet av fiskodling, över hälften av dem som driftledare på en försöksstation i jämtländska Kälarne, passar Torleif Andersson perfekt i rollen som fiskhusansvarig på Agtira. Kunskaperna från nämnda uppdrag – i vilka han på uppdrag av SLU bland annat jobbade med avelsprogram för regnbåge och röding – tar Torleif med sig till Agtira, där han blir huvudansvarig för fiskhusen i Härnösand och Östersund (i skrivande stund under uppbyggnad).

Initialt var det hans intresse för sportfiske som ledde in honom i branschen, men numera är respekten för fisken och dess välmående den starkaste drivkraften hos Torleif. Och han trivs redan som fisken i vattnet hos Agtira.
– Det är oerhört spännande att få vara med på den resa Agtira är ute på och att få bidra med min kompetens. Att ta odling av fisk men även grönsaker till en helt annan nivå än tidigare är väldigt utvecklande både för mig och näringen, säger Torleif vars noggrannhet och metodiska sinne är egenskaper som utöver hans långa erfarenhet blir värdefulla tillgångar för Agtira.