Göran Edström

Head of IT

Göran Edström är Agtiras spindel i nätet inom IT. Han håller ihop resurserna, utvecklar företagets AI-baserade kontrollsystem och arbetar operativt med att säkerställa support och drift av nätverk, servrar och applikationer. Görans kompetens inkluderar flera olika spetskvaliteter, men framför allt är han skicklig på att koordinera insatser och lösa problem. Själv värdesätter den av miljö och hållbarhet mycket intresserade Göran att få jobba med klimatsmart livsmedelsproduktion och bidra till att slitaget på planeten minskar.
– Och efter att ha arbetat som internationell IT-konsult i formella och strikta miljöer gillar jag den mer avspända företagskulturen hos Agtira. Här kan man kan tänka mindre på hur kostymen sitter och mer på att få saker gjorda, säger Göran.

Efter en period som operativt ansvarig för Stora Ensos datacenter i Göteborg har han varit verksam utomlands i många år. I den digra meritlistan ryms uppdrag – av vilka flera var i ledande roller – för bland andra USAID och Världsbanken, i länder som Kambodja, Etiopien, Myanmar och nu senast Azerbajdzjan.
– Vid ett besök hemma i Härnösand just när pandemin tog fart fastnade jag på grund av rese-restriktioner och kunde inte åka tillbaka till min familj och mitt uppdrag i Azerbajdzjan. I samband med detta blev jag tillfrågad av Agtira om jag kunde gå in på kortare uppdrag som IT-projektledare och sedan blev jag kvar i företaget.