2021-10-08

”Spännande vara en del av Agtiras satsning” – Möt Jasmine Minell

Jasmine_Minell_1-wide

En målmedveten och strukturerad civilingenjör som tycker om att laga mat och har en förkärlek för hästar och kriminalromaner. Där har du Agtiras byggprojektledare Jasmine Minell i ett nötskal. 

Agtira har under 2021 rekryterat ett antal nyckelpersoner med kompetenser inom exempelvis biologi, agronomi, system- och mjukvaruutveckling. En av dem som förstärkt företagets lagbygge är 30-åriga Jasmine Minell, som efter en tid i Stockholm har flyttat tillbaka till hemstaden Härnösand.

– Det är skönt att komma hem. Livet är inte lika stressigt som i Stockholm och restiden till jobbet blir betydligt kortare, säger Jasmine som har en examen i civilingenjör i industriell ekonomi från Mittuniversitetet i botten.

Jobbat i Stockholm

Utbildningen omfattade även ett år som utbytesstudent i Tyskland. Jasmine har sedan byggt på sitt CV med cirka fem års arbetslivserfarenhet från huvudstaden, dit hon flyttade från Sundsvall när hon var klar med studierna.  

– Först var jag anställd på WSP i olika roller som projektingenjör och projektledare. Jag jobbade med olika exploateringsprojekt inom stadsutveckling i stockholmsregionen. 2020 fick jag en tjänst som projektingenjör på finska YIT och i samband med det flyttade jag tillbaka till Härnösand.

Moderna produkter

Och nu är Jasmine alltså en av nyckelspelarna hos hårt satsande Agtira, där hon kommer att axla rollen som byggprojektledare.
– Det känns jättespännande att vara en del av Agtira. Här får jag jobba med moderna och tidsenliga produkter på ett företag som ligger i framkant i världen. Visst lockade det att få jobba på hemmaplan men ännu viktigare var Agtiras teknik och att få vara med från början i den omställning företaget genomför nu, säger Jasmine, som kommer att hålla i förstudier och ansvara för planering och systemleveranser till livsmedelsbutikerna.

Historisk installation

I skrivande stund är planeringen för den första historiska installationen på ICA Maxi i Sundsvall i full gång. Anläggningen är en så kallad InStore-anläggning som kan producera cirka 10 ton gurka och 25 000 krukor med örter.

– Den ska vara i drift första kvartalet 2022 och blir den första i Sverige. Det ska bli kul och häftigt att se den färdiga produkten live, säger Jasmine entusiastiskt.

Jasmine ser möjligheterna, men har också identifierat utmaningarna i sitt jobb.

– Den största utmaningen blir att bygga utan att påverka butikens dagliga verksamhet.

Rimligt mål

Jasmine tror att Agtira från lilla Härnösand har goda möjligheter att bli en ledande aktör inte bara i Sverige utan även på den internationella marknaden.

– Absolut. Jag tycker det är rimligt att ha det som mål. Vi har förutsättningarna och det känns stimulerande att få vara med på en sådan resa.

Den första månaden på Agtira har motsvarat Jasmines förväntningar, det vill säga att hon skulle trivas med jobbet och få nya trevliga kollegor.

Målmedveten hästtjej
– Jag har blivit väldigt fint välkomnad och ser verkligen fram emot att få bidra med mina kunskaper. Förutom min utbildning och erfarenhet så vill jag lyfta fram att jag är strukturerad och väldigt målmedveten.

Det sistnämnda hade hon nytta av som tävlingsryttare under ungdomsåren. Och även om tävlingskarriären är över så sätter sig Jasmine gärna på hästryggen när tillfälle ges.

– Ridning är fortfarande ett stort intresse. I övrigt umgås jag gärna med kompisar, lagar mat eller läser deckare. I somras plöjde jag igenom hela Sofie Sarenbrandts serie …

FAKTA/Jasmine Minell

Född: 28 augusti 1991.
Bor: Hus i Härnösand.
Familj: Sambo.
Yrke: Civilingenjör. Sedan augusti 2021 byggprojektledare på Agtira.
Äter helst: Gärna grillat på sommaren.
Läser: Kriminalromaner.
Fritid: Rider, umgås med vänner, lagar mat.