2022-09-01

Agtira rekryterar specialkompetens när företaget växlar upp för att klara den snabba expansionen inom hållbar växthusodling

Agtira-Peter-soderback

Foodtech-företaget Agtira utvecklar organisationen för att möta det behov som uppstår när ett tiotal odlingsanläggningar på kort tid ska etableras i samarbete med Greenfood-koncernen.

Agtira har därför inrättat tjänsten Chief Product Officer, som kommer att besättas av Peter Söderback, trädgårdstekniker med 35 års yrkeserfarenhet.

”Jag ser det som en internationell drömrekrytering. Peter kommer att ansvara för att våra odlingssystem utvecklas för ännu säkrare och större produktionsvolymer”, kommenterar Christer Edblad, t f vd på Agtira.

Vårens uppmärksammade ramavtal med Greenfood-koncernen var Agtiras största avtal hittills och det innebär att Agtiras expansion tar rejäl fart; minst tio odlingsanläggningar (så kallade ”Greens”) kommer de närmaste åren att etableras på olika platser i Sverige. Detta utöver alla de andra etableringar som Agtira kommer att genomföra i anslutning till olika livsmedelsbutiker.

Gedigen kompetens och stort nätverk

”Dessa tio odlingsanläggningar kräver i sig inte någon större vidareutveckling. Desto viktigare blir det för oss att fokusera på leverans och optimering av produktionsprocessen av våra vertikalodlade gurkor. Det är därför som vi skaffar oss den spetskompetens som behövs och därför är vi så glada åt att kunna presentera vår nye medarbetare, Peter Söderback”, säger Christer Edblad.

Peter Söderback känner till Agtira väl, bland annat efter att ha varit styrelseledamot och även arbetat som konsult för Agtira. Peter är trädgårdstekniker, med en gedigen kompetens och ett stort kontaktnät efter att ha arbetat inom växthusbranschen i Finland i 35 år, varav 25 år med belyst odling. Hans senaste tjänst är som områdesdirektör för Schetelig, en ledande finsk koncern med flera olika divisioner verksamma inom växter och växthusodling.

Nu blir han Chief Product Officer på Agtira och kommer där att ansvara för all odlingsrelaterad drift samt utveckling av Agtiras odlingssystem. I den rollen kommer han att vara chef över en ny avdelning på Agtira där man samlar all personal med odlings- och teknikkompetens.

”Deras fokus blir att se till att våra odlingssystem ständigt utvecklas och att produktionen ökar”, berättar Christer Edblad.

”Agtiras vertikalodlingar ligger långt fram i branschen”

”Jag ser verkligen fram emot detta! Jag har följt Agtira under lång tid och vet att det är ett mycket spännande företag. Agtiras koncept hållbara stadsnära vertikalodlingar ligger långt fram i branschen.

Det ska bli mycket stimulerande att få vara med på den fortsatta resan”, kommenterar Peter Söderback.

Inledningsvis kommer han att arbeta halvtid för Agtira och halvtid för Schetelig, men efter årsskiftet kommer han enligt planerna att gå över till heltid för Agtira.

För mer information, vänligen kontakta:

Christer Edblad, t f VD
Telefon: 070 26 11 039, e-post: christer.edblad@agtira.com

Peter Söderback, Chief Product Officer
Telefon: + 358 40 074 9494 e-post: peter.soderback@schetelig.com