Regulatorisk

Foodtech-företaget Agtira i Härnösand har rekryterat en ny Chief Operating Officer (COO) med ett mycket meriterande CV. Pontus Lamberg har tidigare varit verksam inom transportbranschen, arbetat med läkemedelsutveckling och har även erfarenhet från IT-sektorn och fastighetsbranschen. Han kommer senast från ett uppdrag som vd på Advantage Aviation Services, ett företag i flygbranschen, som han med hjälp av nya strategier lotsade till internationell expansion och hög lönsamhet.

”Det känns riktigt bra att ha fått ombord Pontus, som tidigare gjort ett strålande jobb i ett flertal start up-företag. Vi hade väldigt många sökande till tjänsten, men Pontus var en närmast perfekt matchning mot de kriterier vi satte upp för rollen. Han kommer in i organisationen vid precis rätt tidpunkt, i en fas av stark tillväxt och stor efterfrågan”, säger Agtiras vd Mattias Gemborg.

”Det känns riktigt kul och spännande att kliva ombord på Agtira, som redan fått sin genombrottsorder och som har en bra och klimatsmart lösning inom segmentet närodlat. Jag ser fram emot att göra Agtira till ett attraktivt varumärke och bidra till företagets fortsatta expansion”, säger Pontus Lamberg.

Pontus Lamberg, 30, tillträdde sin nya tjänst den 1 april och hans primära uppgift som COO är att säkerställa en väl fungerande leverans mot kund, vilket omfattar allt från den dagliga verksamheten till understöd av affärer på lång sikt.

För mer information, vänligen kontakta:

Mattias Gemborg, VD
Telefon: 0702 65 44 00, e-post: mattias.gemborg@agtira.com

Pontus Lamberg, COO
Telefon: 070 415 00 47, e-post: pontus.lamberg@agtira.com

Högupplösta bilder, filmer, illustrationer finns att hämta på: agtira.com/se/pressmaterial/
Fria att använda i artiklar om Agtira AB.

Om Agtira AB

Agtira, med huvudkontor i Härnösand, erbjuder  livsmedelskedjor, butiker och andra intressenter sitt upplägg FaaS (Farming as a Service). Det innebär att Agtira själva eller tillsammans med en tredje part investerar, uppför och sedan driftar sina odlingssystem för produktion av olika grönsaker och fiskarter, medan butiken eller kedjan förbinder sig att köpa hela den producerade volymen över en viss avtalsslängd till på förhand fastställda priser. 

Gemensamt för Agtiras odlingssystem är att de producerar livsmedel med låg vattenförbrukning i slutna miljöer, utan utsläpp till närmiljön, behov av jordbruksmark eller solljus. Att man odlar intill butiken/kunderna innebär också att man minimerar behovet av transporter och att svinnet minskar.

Agtira AB är noterat på NGM Nordic SME under kortnamnet AGTIRA B.

Media

Dokument & länkar