Regulatorisk

Foodtech-företaget Agtira utvecklar organisationen för att möta det behov som uppstår när ett tiotal odlingsanläggningar på kort tid ska etableras i samarbete med Greenfood-koncernen.  Agtira har därför inrättat tjänsten Chief Product Officer, som kommer att besättas av Peter Söderback, trädgårdstekniker med 35 års yrkeserfarenhet.  ”Jag ser det som en internationell drömrekrytering. Peter kommer att ansvara för att våra odlingssystem utvecklas för ännu säkrare och större produktionsvolymer”, kommenterar Christer Edblad, t f vd på Agtira.

Vårens uppmärksammade ramavtal med Greenfood-koncernen var Agtiras största avtal hittills och det innebär att Agtiras expansion tar rejäl fart; minst tio odlingsanläggningar (så kallade ”Greens”) kommer de närmaste åren att etableras på olika platser i Sverige. Detta utöver alla de andra etableringar som Agtira kommer att genomföra i anslutning till olika livsmedelsbutiker.

Gedigen kompetens och stort nätverk

”Dessa tio odlingsanläggningar kräver i sig inte någon större vidareutveckling. Desto viktigare blir det för oss att fokusera på leverans och optimering av produktionsprocessen av våra vertikalodlade gurkor. Det är därför som vi skaffar oss den spetskompetens som behövs och därför är vi så glada åt att kunna presentera vår nye medarbetare, Peter Söderback”, säger Christer Edblad.

Peter Söderback känner till Agtira väl, bland annat efter att ha varit styrelseledamot och även arbetat som konsult för Agtira. Peter är trädgårdstekniker, med en gedigen kompetens och ett stort kontaktnät efter att ha arbetat inom växthusbranschen i Finland i 35 år, varav 25 år med belyst odling. Hans senaste tjänst är som områdesdirektör för Schetelig, en ledande finsk koncern med flera olika divisioner verksamma inom växter och växthusodling.

Nu blir han Chief Product Officer på Agtira och kommer där att ansvara för all odlingsrelaterad drift samt utveckling av Agtiras odlingssystem. I den rollen kommer han att vara chef över en ny avdelning på Agtira där man samlar all personal med odlings- och teknikkompetens.

”Deras fokus blir att se till att våra odlingssystem ständigt utvecklas och att produktionen ökar”, berättar Christer Edblad.

”Agtiras vertikalodlingar ligger långt fram i branschen”

”Jag ser verkligen fram emot detta! Jag har följt Agtira under lång tid och vet att det är ett mycket spännande företag. Agtiras koncept hållbara stadsnära vertikalodlingar ligger långt fram i branschen. Det ska bli mycket stimulerande att få vara med på den fortsatta resan”, kommenterar Peter Söderback.

Inledningsvis kommer han att arbeta halvtid för Agtira och halvtid för Schetelig, men efter årsskiftet kommer han enligt planerna att gå över till heltid för Agtira.

För mer information, vänligen kontakta:

Christer Edblad, t f VD
Telefon: 070 26 11 039, e-post:
christer.edblad@agtira.com

Peter Söderback, Chief Product Officer

Telefon: + 358 40 074 9494 e-post: peter.soderback@schetelig.com

Högupplösta bilder, filmer, illustrationer finns att hämta på: agtira.com/se/pressmaterial/
Fria att använda i artiklar om Agtira AB.

Om Agtira AB

Agtira,erbjuder livsmedelskedjor, butiker och andra intressenter sitt upplägg FaaS (Farming as a Service). Det innebär att Agtira själva eller tillsammans med en tredje part investerar, uppför och sedan driftar sina odlingssystem för produktion av en rad olika grönsaker och fiskarter, medan butiken eller kedjan förbinder sig att köpa hela den producerade volymen över en viss avtalsslängd till på förhand fastställda priser. 

Gemensamt för Agtiras odlingssystem är att de producerar livsmedel med låg vattenförbrukning i slutna miljöer, utan utsläpp till närmiljön, behov av jordbruksmark eller solljus. Att man odlar intill butiken/kunderna innebär också att man minimerar behovet av transporter och att svinnet minskar.

Agtira AB är noterat på NGM Nordic SME under kortnamnet AGTIRA B. Bolagets mentor är Eminova Fondkommission AB,
+46 8-684 211 00.

Media

Dokument & länkar