2023-05-16

Erik Jonuks ny vd för Agtira AB

Erik Jonuks

Erik Jonuks har utsetts till ny vd för Agtira AB. Han är i dag vd på Ekobot, ett bolag som han även har varit med och introducerat på Nasdaq First North. Erik har en bakgrund som agronom men har under större delen av sitt yrkesliv arbetat med affärsutveckling i tillväxtbolag samt ägt och drivit ett flertal bolag i olika branscher.

Erik Jonuks tar över från avgående vd Mattias Gemborg, som under sin föräldraledighet meddelade att han inte hade för avsikt att återvända till vd-uppdraget, vilket tidigare har kommunicerats. Agtira befinner sig i stark expansion och Erik Jonuks dokumenterade erfarenhet av att leda ett börsnoterat tillväxtbolag värderas högt inför det nya uppdraget.

– Efter en omfattande rekryteringsprocess med många starka kandidater är vi mycket glada att Erik har valt att anta rollen som vd för Agtira AB. Med mångårig erfarenhet inom att leda och bygga tillväxtbolag samt kompetens som agronom ser vi att han är rätt person att leda bolaget vidare i nästa spännande fas, säger Martin Vestman, styrelseordförande i Agtira AB.

 Jag ser fram emot att ta mig an rollen som vd för Agtira AB. Bolaget har en mycket stor potential och ligger i framkant inom omställningen till en mer lokal och hållbar matproduktion, säger Erik Jonuks, tillträdande vd i Agtira AB.

Eriks första dag i den nya rollen kommer att fastställas och kommuniceras vid ett senare tillfälle.