2023-01-30

”En glädjens dag” när Agtira har premiär på Nasdaq

sex-foretradare-for-agtira-ringde-in-nasdaq-borsen-tillsammans

Exakt klockan 9.00 på måndagsmorgonen ringde de i klockan, sex företrädare för Agtira. Därmed är bolaget numera är listat på Nasdaq-börsen. ”Det här är en glädjens dag för Agtira! Äntligen är vi här!” kommenterade t f vd Christer Edblad.

På måndagen genomfördes ”Nasdaq Bell Ceremony”, som även sändes via länk.

Christer Edblad, tillsammans med företrädare för aktieägarna och några ur Agtiras ledningsgrupp, fanns på plats vid det historiska tillfället.” Vi är redo att skala upp verksamheten. Vi ska växa rejält de kommande åren”, förklarade Christer och pekade på en av fördelarna med Agtiras affärsidé: ”När vi väljer att etablera oss på en plats, ser vi till att ha full avsättning på hela växthusets produktion i 10 till 15 år framåt. På det viset säkrar vi lönsamheten”.

”Jag hade inte tänkt på det tidigare, men att odla där kunderna finns, det är ju riktigt smart! Ni blir ett härligt tillskott till Nasdaq First Norths familj!”, konstaterade Håkan Sjögren, Managing Director Listings på Nasdaq.

Agtira är det andra bolaget i år som noterats på Nasdaq. Nasdaq First North Growth Market är Nasdaqs europeiska tillväxtmarknad, med samma legala status som NGM Nordic SME, där Agtira hittills varit noterat.

Nasdaq är en ledande marknadsplats i Europa, med mycket aktiv handel. Agtira bedöms nu få större möjlighet att komma i kontakt med ett brett investerarkollektiv med privata, professionella, lokala och internationella investerare.

Listbytet bedöms kunna bidra med en generell positiv påverkan på bolagets relationer med potentiella kunder och andra samarbetspartners samt öka allmänhetens kännedom om bolaget.