2022-09-13

Agtira först ut på Aktiedagen

Agtira-aktiespararna-sept

Agtira med COO Pontus Lamberg var först ut bland alla företagen när Aktiespararna i måndags arrangerade Aktiedagen i Stockholm.

Pontus Lamberg berättade för åhörarna om Agtiras spännande resa för att revolutionera hela livsmedelsbranschen, om de olika systemen som Agtira utvecklar och marknadsför och nu är på gång att komma på plats. Den allra första urbana växthusodlingen finns mitt i affären hos ICA Maxi Sundsvall och togs i bruk i våras. Den har väckt stor uppmärksamhet och lockar även till sig skolklasser, berättade Pontus.

Han berättade även om den kommande Complete-anläggningen intill ICA Maxi Östersund, som ska tas i bruk i vinter. När den kommit i gång ska den producera 10 ton lax, 80 ton gurka och 10 ton tomater om året. Utöver dessa anläggningar är många andra Agtira-system på gång i landet. Företagets expansion ökar kraftigt i takt med nya avtal som tecknas. Till de större hör avtalet med grönsakskoncernen Greenfood, som innebär att tio stora växthus ska etableras de kommande åren.

Pontus konstaterade att Agtiras hållbara stadsodlingar verkligen ligger i tiden. Enligt beräkningar finns det en enormt stor marknad för Agtiras system, både i Sverige och utlandet.

”Vi är något på spåren, det här är en het bransch, som expanderar snabbt över hela världen.”

Vill du veta mer om Agtira? Pontus Lambergs hela dragning finns inspelad och går att se när det passar dig: https://youtu.be/tfEENZOTEG4